tallers+ponències'09

 

Edició fàcil de so i partitures
Antoni Miralpeix Bosch [Professor a Blanquerna i a les escoles municipals de música de Sant Hilari i Arbúcies. Director de l'orquestra jove de la Selva. Autor d'obres per a cant coral, grups instrumentals i cobla]

A/ Taller d’edició de so
Qüestions genèriques del so.
Opcions bàsiques amb l'Audacity.
Efectes per modificar la intensitat, la durada, l’afinació, el tempo, retard, treure soroll...
Multipistes: treball per projectes, creació de muntatges sonors.

B/ Taller d’edició de partitures amb Noteflight [programa gratuït on-line]
Menús i funcions bàsiques.
Mètodes de selecció i d’escriptura.
Instrumentació i interpretació.
Inserció de partitures a pàgines web.
Altres: imprimir, compartir, importar partitures fetes amb altres programes...

El so en moviment
Eugènia Arús Leita [Diploma superior i llicència d’ensenyament en rítmica per l’institut Jaques-Dalcroze de Ginebra. Actualment és professora de la Universitat de Barcelona]

En aquest taller es posaran en pràctica estratègies i recursos per captar l’atenció i millorar la concentració dels nostres alumnes per tal de desenvolupar la seva escolta.
L’audició és el principal tema a tractar; les diferents relacions que s’estableixen entre el so i la interpretació corporal seran utilitzades com a mitjans d’aprenentatge per a l’educació auditiva.

La programació en l'àmbit de música i dansa
Maria Antònia Pujol i Subirà [Mestra, pedagoga, musicòloga i intèrpret vocal i instrumental]

Elaborar la programació de música i dansa de tota la primària o de parvulari és una feina complexa però no inabastable.
La principal finalitat d’una programació és que sigui útil i aquest és l’objectiu del taller.

Cuenta con el cuerpo, la música se mueve
Luis Garcia Vázquez [Mestre, professor de secundària i professor de l’ESMUC]

El curs proporcionarà recursos didàctics i metodològics per imaginar i recrear impulsos musicals i motrius per comptar amb la veu, el gest, el cos i el text.

Recursos musicals per al parvulari
Josep Manel Vega i Baiget [Músic i mestre d'educació musical]

Recull d’activitats didàctiques desenvolupades a partir d’una experiència docent real amb l’objectiu de millorar les pròpies capacitats musicals i estimular la creativitat en el context d’una pedagogia musical viva i participativa.

Diàleg rítmic entre cultures
Jaume Sala Llobet [Professor de música a Secundària i director de diferents cors]

Una visió moderna dels aspectes més dinàmics de les diferents cultures presents als nostres instituts, per tal de fer del ritme, l’expressió corporal, i els elements coreogràfics i escènics, una eina integradora dels alumnes nouvinguts.

La dansa educativa
Susana Pérez Testor [Ballarina de la companyia de dansa “Arsis Ballet de Cambra”. Actualment treballa a Blanquerna, Universitat Ramon Llull]

Es presenten estratègies bàsiques per aprendre els fonaments pràctics de  la dansa educativa per tal de desenvolupar criteris i recursos  per improvisar i crear coreografies adaptades a les diferents edats i habilitats de l’alumnat.

Cada cançó una lliçó, cada lliçó una cançó
Eva Martínez i Tomé [Professora a la facultat de Psicologia i Ciències de l'Educació Blanquena (URL) i a l'Escola de Música "Casa dels nens" de l'IMEB. Dirigeix la coral juvenil Sinera]

El taller serà principalment pràctic. Es treballarà en el muntatge i direcció de cançons. Coneixerem nous repertoris i elaborarem propostes didàctiques d'ensenyament de cançons per a les diferents etapes escolars.

Toquem instruments a l'aula
Mireia Besora i Tondo [Titulada en Pedagogia per la Formació Musical Bàsica i General a l'ESMUC.

Treballa com a professora de llenguatge, cant coral i piano a l'Escola de Música Municipal de Can Ponsic i a Xamfrà, centre de música i escena]
Per què ens serveixen els instruments? Com i quan els fem servir? Arribarem a l'instrument a través de les cançons, del llenguatge verbal, del moviment i de la dansa.