La 2a Escola d'Estiu d'Educació Musical

que organitza l’AEMCAT amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya neix amb la voluntat de respondre a les necessitats dels especialistes de música d'escoles i instituts catalans, per afavorir i facilitar la innovació en la didàctica de la nostra àrea. Aquest any pretén ser un tast cap a la nova llei d’educació que, a partir del proper mes de setembre, haurem d’aplicar en el nostre treball diari.   

Els formadors i formadores que hem buscat aquest any, són professionals que, d’una vessant o d’una altra, busquen nous camins, noves maneres de treballar. La important presència de les TIC, el fet creatiu en diferents àmbits com la instrumentació o la dansa, l’audició activa o la direcció i el cant coral, ens portaran a veure, de manera totalment pràctica com podem aplicar la LOE als centres educatius.

Ja haureu reconegut la corxera amb ç impresa sobre l’esquena del drac. Els dracs existeixen en la fantasia catalana i en la majoria de mitologies. Aquest animal engloba els quatre elements (surt de la terra o de l’aigua, vola per  l’aire, i treu foc). La nostra escola d’estiu vol englobar tots els aspectes innovadors de la nova llei i, com el drac de la nostra portada, volem que l’educació musical agafi força i presència dins el nou sistema educatiu que se’ns planteja.   

L’Ajuntament de Banyoles col·labora amb la nostra escola d’estiu oferint-nos l’edifici de l'Ateneu, Centre Municipal d'Estudis Musicals de Banyoles, amb les aules totalment equipades amb instruments, parquet i aire condicionat, ens donarà un marc de treball idoni. També comptem amb una sala del Foment de la Sardana i l’aula TIC del CEIP Mn Baldiri Reixach.   

Hem reservat, per als participants i ponents que vulgueu viure i conviure els quatre dies d’escola d’estiu, la Casa Espiritualitat que és a cinc minuts de la plaça.   

Deixeu-vos seduir per les goges (les dones d’aigua, de veu melodiosa), el drac i el paisatge de boscos verds i frondosos que envolten la capital del Pla de l’Estany.    
Us esperem a la 2a escola d’estiu d’educació musical a Banyoles.